Aşırı tuz tüketimi böbrek ve kalp hastalıkları riskini artırıyor
Sağlık Haberleri: Aşırı Tuz Tüketimi Böbrek ve Kalp Hastalıkları Riskini Artırıyor
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, tuz tüketiminin sağlığımızı olumsuz etkilediğini belirtti.
Prof. Dr. Üstündağ, her gram tuzun vücudumuzda çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, tuzun aşırı tüketiminin böbrek yetmezliği ve kalp hastalıkları riskini artırdığını söyledi.
Aşırı tuz alımının vücutta su tutulmasına neden olduğunu ifade eden Üstündağ, bu durumun damar kaslarını sıkıştırarak kan basıncını yükseltebileceğini ve böbrek ile beraber kalbi de olumsuz etkileyebileceğini belirtti.
Üstündağ, günde ortalama 5 gram tuzun sağlıklı bir insanın vücudundan atılabildiğini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Üstündağ, Türkiye’de günlük tuz tüketiminin yüksek olduğunu belirterek, günde 5 gramdan fazla tuz tüketilmemesi gerektiğini önerdi. Üstündağ, tuz tüketimindeki fazlalığın böbreğe olumsuz etkilerinin yanı sıra kalp hastalıklarına da yol açabileceğine dikkat çekti.
“Sağlıklı Beslenmek İçin Doğal Gıdalara Yönelin!”
|